Cégvezető fejlesztés- SBD / Spiritual Business Direction ®

Cégvezető fejlesztés- SBD / Spiritual Business Direction ®

„Valamennyi kezdeményező és alkotó cselekedetet illetően egyetlen alapvető igazság létezik –
abban a pillanatban, amikor valaki határozottan elkötelezi magát,
a Gondviselés is működésbe lép.”

(Johann Wolfgang von Goethe)

Cégvezetőként tudom, mekkora teher nehezedik egy vezető beosztású emberre. Nehéz megtalálni az egyensúlyt az üzlet, a család és az élet élvezése között. A cégvezetők gyakran 50 éves koruk után hajlamosak a szívinfarktusra, agyi érkatasztrófákra, mivel kizsigerelik magukat akarva-akaratlan.  A legtöbb vezető úgy érzékeli, hogy csak az a munka van jól elvégezve, amit Ő maga végez el. Ezért tulajdonképpen folyamatosan dolgozik. Még akkor is, amikor elmegy „nyaralni”. Ha pedig a szervezet nem tud regenerálódni, előbb-utóbb kiég.

A másik probléma egy olyan vállalat, vállalkozás felépítése, ami várhatóan nem dől össze. Világunk sokszor bemutatta már, hogy minden amit szilárdnak hittünk, gyakran 2-3 hónap alatt összeomlik, megszűnik. Még akkor is, ha egy élet munkája, rengeteg erőfeszítés van mögötte. Vajon mi a siker kulcsa azoknál a vállalkozásoknál, amelyek könnyen átvészelik az ilyen nehézségeket (is)? A szerencse műve lenne? A véletleneké? Természetesen nem.

Az olyan vállalat/vállalkozás, amely harmonizál a tulajdonossal /ügyvezetővel sokkal többet kibír, mint azok az egységek, amelyekben nincs benne a szenvedély.

Eddig pénz alapon jöttek létre a vállalkozások, kihagyva a vezető személyiségét, karmáját, születési képletét, veleszületett adottságait, lehetőségeit vagy nehézségeit. A modern, tudatos vezető azonban olyan segítőt is alkalmaz, aki mindezen területeken járatos, így a leginkább hozzá illeszkedő módon sikerül kialakítani a vállalkozás mindennapjait, munkatársait, felelőseit, munkaköreit, tevékenységeit.

Szerencsére nem kell egy vállalkozást teljesen megszüntetni és újból felépiteni. Kellő átvizsgálás után, elégnem bizonyul az átszervezés, apróbb mozzanatok pontositása, munkakörök szereplőinek átértékelése, esetleg új munkakörök bevezetése.

Sok esetben ötletgazdának is használják az SLC® tanácsadót, hiszen jellemző a magas kreativitás, problémamegoldó találékonyság. Ezért sokszor segítettem már új vállalkozások létrehozásában is, nemcsak a régiek renoválásában. Pontosan olyan ez, mint az ingatlanfejlesztés. Van olyan épület amelyet szükséges lebontani, de az alap megmaradhat, s arra hozzuk létre az új álmot. Van, amikor a tartófalak tökéletesek, és belső átalakitással megmenthető az épület. A cégekre is ez az igaz. De kevés, ha csak közgazdász szemmel vizsgáljuk a nem éppen jól teljesítő kereskedelmi egységet.

Ma már jóval több kell ennél.

Mivel ez az SBD ® tanácsadás bizalmi feladat, ráadásul sok tényezőtől függ az alkalmazás mélysége, ezért szeretnék többféle módozati lehetőséget is felajánlani azoknak, akik

 • most szeretnének vállalkozásba fogni
 • meglévő vállalkozásukat szeretnék fejleszteni, javítani
 • cégük vezetését szeretnék rábízni alkalmas emberre
SBD -GYÉMÁNT fejlesztés ® 9 hónap „ Maximális nyereség”

Elsősorban már meglévő vállalkozások esetén ajánlom, amikor működő céget kell felfejleszteni, esetleg új profillal bővíteni, eredményesebbé tenni.  

 1. Komplex spiritual és személyiség-elemzés a kialakítandó vagy már meglévő cég CEO-ra, vagy tulajdonosára, alkalmazott vezetőire max 4 főig. (300 perc)
 2. 10 óra cégben eltöltött megfigyelő munka, amikor említett problémás területet gyakorlatban is meg lehet figyelni, a vezetők, beosztottak hétköznapi viselkedésének elemzése, javaslattétel a javítási lehetőségekre. (600 perc)
 3. Egyéni interjúk elkészítése max.12 főig (12 x 90 perc)
 4. Kreatív javaslat elkészítése akár új profilra, akár a meglévő fejlesztésére vonatkozólag
 5. A cég vezetőjének képességeinek fejlesztése Spiritual Business Direction ® módszerekkel 20 órában (20 x 60 perc)
 6. 6 hónapos nyomonkövetése az új fejlesztések bevezetésének, ezalatt havi 1 alkalommal 2 órás egyeztetés a cégvezetővel, hogy a finomhangolások sikeresek legyenek.  (6x120 perc)

A Spiritual Business Direction Gyémánt Program díja: 990.000 Ft (áfa mentes)

Az egyes programok -1 -5-ig - egyenként is igénybe vehetőek 35.000 Ft / tanácsadói óradíjjal.

Ettől eltérő tanácsadás is kérhető, egyedi áron.

SBD – SMARAGD fejlesztés ® 6 hónap „ Tökéletesre hangolva”

Abban az esetben nyújthat igazi segítséget, ha kisebb vállalkozásról van szó, esetleg nincsenek benne alkalmazottak vagy maximum 4 fő. Ha segítségre van szüksége vállalkozásának fejlesztésére, esetleg egy teljesen új irányba való elmozdulásához.

 • Komplex spiritual és személyiség-elemzés a kialakítandó vagy már meglévő cég CEO-ra, vagy tulajdonosára, alkalmazott vezetőire max 4 főig. (300 perc)
 • 5 óra cégben eltöltött megfigyelő munka, amikor említett problémás területet gyakorlatban is meg lehet figyelni, a vezetők, beosztottak hétköznapi viselkedésének elemzése, javaslattétel a javítási lehetőségekre. (300 perc)
 • Kreatív javaslat elkészítése akár új profilra, akár a meglévő fejlesztésére vonatkozólag
 • A cég vezetőjének képességeinek fejlesztése Spiritual Business Direction ® módszerekkel 10 órában (10 x 60 perc)
 • 3 hónapos nyomonkövetése az új fejlesztések bevezetésének, ezalatt havi 1 alkalommal 2 órás egyeztetés a cégvezetővel, hogy a finomhangolások sikeresek legyenek.  (3x120 perc)

A Spiritual Business Direction Smaragd Program díja: 490.000 Ft (áfa mentes)

Az egyes programok -1 -4-ig - egyenként is igénybe vehetőek 35.000 Ft / tanácsadói óradíjjal.

Ettől eltérő tanácsadás is kérhető, egyedi áron.

SBD – RUBIN fejlesztés ® „Semmit sem veszítek”

Azoknak hoztam létre ezt a lehetőséget, akik bizonytalanok magukban. Egy határozott, gyakorlott vezető pontosan tudja, hogy mi az, amire költ és mi az, amire nem. Azonban sokszor alakul úgy, hogy még ők sem tudják biztosan eldönteni, hogy megéri-e egy adott beruházás.

Azoknak, akik nem dolgoztak még hozzám hasonló tanácsadóval, esetleg bizonytalannak tűnik, a 6 hónapos visszakövetés ellenére is, hogy vajon ez az újfajta szemléletmód hogyan fog működni a vállalkozásukban.

Mivel én azonban biztos vagyok a saját szakmai tudásomban, spirituális képességeimben és a kimagasló kreativitásomban, ezért kitaláltam egy olyan lehetőséget, ahol a bizonytalanok is bizonyosságot kaphatnak. Mégpedig azáltal, hogy csak egy minimális alapköltséget terítenek meg a fejlesztés elején, és a megkötött szerződés alapján -melyet saját ügyvédi irodánk készít el- sikerdijas javadalmazásban állapodunk meg, a fejlesztést követő 12 hónap elteltével.

Tehát a fejlesztés kezdetén bemutatott mérleg eredmény alapját vesszük kiinduló pontnak – vagy ennek megfelelő aktuális nyereség mutatót, CEO igényei szerint – és egy év elteltével ugyanezen vizsgálat alapján kiderül mekkora nyereséget ért el adott cég. A szerződésben meghatározott %-ot kell megfizetni a nyereség után, illetve kiváltható cégben felkínált egyéb részesedéssel.

Természetesen, ha időközben adott iparág fellendül, és előre nem várható extra nyereségre tesz szert a cég, abból ugyanúgy meg kell fizetni a kialkudott sikerdíj százalékot. Tehát ennek a rendszernek lehet előnye, de akár hátránya is. Ennek megítélését, Önre, mint cégvezetőre bízom.

A Spiritual Business Direction Rubin Program díja: 150.000 Ft (áfa mentes) + 12 hónap múlva a nyereség kialkudott %-a

(Fenntartom a jogot arra, hogy ennél a programnál eldöntsem, mely vállalkozások azok, melyek menedzselését elvállalom)